Neden Marmara? Neden Metalurji ve Malzeme?

NEDEN MARMARA? NEDEN

METALURJİ VE MALZEME?

NEDEN METALURJİ VE MALZEME ?

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, malzeme yapısı hakkındaki teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak tasarım, geliştirme, üretim aşamalarından geçirerek toplumun ihtiyacı olan ürünlere dönüştürme ile ilgili bir mühendislik dalıdır.

Uygarlığın başlangıcından beri malzemeler enerji ile birlikte insanın yaşama standardını yükseltmek için kullanılmıştır. Bir çok mühendislik dalında yeni tasarımlar tamamen malzemelerin geliştirilmesine bağlıdır.  Malzeme kullanımında yeniliklere neden olan en önemli etkenler, enerji, elektronik, optik ve biyolojik alanlarda hızla oluşan gelişmeler ve artan çevre duyarlılığıdır.

Malzemelerin üretimi ve kullanılabilir ürünler haline getirilmesi sanayinin temelini oluşturmaktadır. Modern mühendislik teknolojisi için önem taşıyan malzeme türleri metaller, seramikler,  polimerler ve karma malzemelerdir.  Dolayısıyla mezunlarımızın başta ileri teknoloji firmaları olmak üzere çeşitli sivil, kamu ve askeri alanları kapsayan geniş bir alanda iş bulup, çalışma imkanları vardır.

Bölümümüz 1997 yılında Malzeme Bilimi ve Üretim Metalurjisi Anabilim Dallarının faaliyete geçmesi ile kurulmuştur.  Bölümümüzde 7 profesör, 1 doçent ve 3 yardımcı doçent görev yapmaktadır.

Bölüm programında öğrencilerimiz temel bilim ve mühendislik bilimleri dersleri ile mühendislik tasarımı ve bölüm derslerinin yanı sıra, kendilerini bireysel yetenekleri doğrultusunda yönlendirebilecekleri sosyal, hukuk, yönetim ve finans alanlarında verilen seçmeli dersleri alabilme olanaklarına sahiptirler.  Akademik olarak başarılı olan öğrencilerimizin fakültemiz içerisindeki diğer bölümlerde uzmanlaşmaya olanak sağlayan Yan Dal Programı ve ikinci bir programda lisans diploması almayı mümkün kılan Çift Anadal Programından yararlanmaları mümkündür.

ÇALIŞMA ALANLARI:

• Üretim Metalurjisi Sanayii ( Erdemir, Karabük, İsdemir)
  • Demir-Dışı Metal Üretim Sanayi (Aluminyum, Bakır, gibi)
  • Metal Şekillendirme Endüstrisi ( MKE, çok sayıda özel firma)
  • Beyaz Eşya Sanayii (Vestel, Arçelik/Beko, Bosch)
  • Cam, Seramik ve Refrakter Sanayi
  • Döküm Sanayi
  • Savunma Sanayi
  • Nanoteknoloji
  • Makine İmalat Sanayi
  • Otomotiv Otomotiv Sektörü (Fiat, Toyota, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz, Renault)
  • Otomotiv Yan Sanayi
  • Havacılık ve Savunma Sanayii Sektörü (TAI Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Roketsan, Aselsan, TEI)
  • Gemi İnşaatı Sanayi (Tersaneler)
  • Plastik Teknolojisi
  • Kaynak Malzemeleri Üretimi Sanayi
  • Yüzey İşlemleri ve Kaplama Sanayi
  • Elektrik-Elektronik Malzeme Üretimi
  • Manyetik Malzeme Üretimi
  • Sağlık Sektörü (Biomedikal Malzeme Sektörü)
  • Kalite Kontrol ve Gözetim Şirketleri

NEDEN MARMARA ?

1. Marmara üniversitesi metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü öğretim dili İngilizce olması.
  2. Alanlarında uzman yurdışında öğrenim görmüş kaliteli eğitim kadrosuna sahip olması.
  3. Marmara üniversitesi bünyesinde bulunan merkezi kütüphane içerisindeki dökümanların geniş ve kullanılabilirliği.
  4. Labaratuvar olanakları.
  5. Kampüsün Kadıköy de olması.
  6. Göztepe kampüsünde eğitim görüleceği için yurt (özel ve devlet) imkanlarının yeterli seviyede olması ve kampüsün merkezi yerde bulunması.
  7. Erasmus olanakları , çap ve yan dal olanaklarının yeterli seviyede olması.
  8. Mezunlarımızın çalıştıkları firmaları ve görüşlerini okumanız seçim yapmanızda etkili olacaktır.

KISACASI MARMARALI OLMAK BİR AYRICALIKTIR.

Sizleri de aramızda görmekten onur duyarız...

Bu sayfa Metalurji ve Malzeme Mühendisliği tarafından en son 13.10.2017 10:39:26 tarihinde güncellenmiştir.