TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı İlanı

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Program kapsamında Marmara Üniversitesi’nde doktora öğrenimi görecek ve tez çalışmaları sonrasında Tusaş Motor Sanayi firmasında istihdam edilecek araştırmacıları birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

• Üniversitelerin Kimya Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinden mezun,
  • İyi derecede İngilizce bilen (hem konuşma, hem yazma),
  • Ekip çalışmasına yatkın ve ekip içi iletişimi yüksek,
  • Tercihen:

Havacılık malzeme üretim yöntemleri ve uygulanan özel prosesleri hakkında genel  bilgi sahibi (katmanlı imalat, döküm, dövme, bilyalama, termal püskürtme ve korozyon önleyici kaplamalar, kaynak, tahribatsız muayene vs.),

Havacılık motor alaşım sistemleri hakkında bilgi sahibi (nikel, çelik, titanyum,alüminyum vs.),

Malzeme metalografik ve ileri karakterizasyon konularında bilgi sahibi,

Doktora bursiyerinin aşağıda yer alan Gaz Türbini Motorlarında Kullanılan Süperalaşım ve Kaplamaların Yüksek Sıcaklık Korozyon Davranışının Belirlenmesi ve Geliştirilmesi konularında bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmaya istekli olması beklenmektedir.

• Yüksek sıcaklık korozyon testleri ve karakterizasyonu
  • Yüksek sıcaklık korozyonuna dayanıklı alaşım ve kaplama geliştirme

İlgili Bölümler: Kimya Mühendisliği / Metalurji ve Malzeme Mühendisliği / Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki iletişim adresine özgeçmişlerini 31.08.2020 tarihine kadar göndermesi beklenmektedir.

Burs Miktarı: 5500 TL / ay

Iletişim adresi: cevat.sarioglu@marmara.edu.tr