Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Serdar Aktaş "Dünyanın En Etkili Bilim Adamları" Listesinde

Lider hakem denetimli akademik literatür platformu olan ScienceDirect’in “PLOS Biology” dergisi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" makalesi yayınlandı. Bu makale, Stanford Üniversitesi'nin öncülüğündeki Amerikalı ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterlerin dikkate alınması sonucunda oluşturuldu. Başarı sıralamasında %2’lik dilimde bulunan bilim insanları: “World Top %2 Scientists” adlı listede yer buldu.

Araştıma kapsamında, bilim insanlarının “kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar” incelenerek oluşturulan sıralamada 159.683 bilim insanı içerisinde; Türkiye’den 614, Marmara Üniversitesi’nden 11 öğretim üyesi yer aldı.

Bölümüzden listeye giren öğretim üyesi Doç. Dr. Serdar Aktaş oldu.

Araştıma kapmasında “2019 yılı çalışmaları” incelenerek 161.441 bilim insanının listelendiği diğer sıralamada ise Türkiye’den 857 ve Marmara Üniversitesi’nden 13 öğretim üyesi yer aldı.

Doç. Dr. Serdar Aktaş bu listede de yer aldı.

hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Kaynak: https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2

Bu sayfa Metallurgical and Materials Engineering tarafından en son 02.12.2023 13:55:10 tarihinde güncellenmiştir.